רשת מסעדות ההמבורגרים BBB משיקה 3 מנות המבורגר חדשות, המבוססות על המבורגרים ארגנטינאיים, אשר יוגשו במהלך חודשים אוקטובר- ינואר 2020, בכל מסעדות הרשת.
השף אילן פנחס גאה להגיש מתכון להמבורגר השני בסדרה ביג ג’ק בורגר שמככב בתפריט BBB החל מה- החל מה-25.11 ועד ל-21.12. ביג ג’ק בורגר – המבורגר עשוי מבשר אנגוס שחור, מוגש בלחמניית בריוש בתוספת ביצת עין, גבינת צ’דר, טבעות בצל פריכות, איולי צ’ימיצ’ורי, רוטב ברביקיו-ויסקי וירקות. תוספת בצד טבעות בצל. מחיר לצרכן: 74 ₪ (67 ₪ לחברי מועדון).
השף אילן פנחס, אשר נסע עם דנה פרידר עד לארגנטינה, כדי למצוא את ההמבורגרים הטובים ביותר ולהביאם למסעדות הרשת, מגיש את המתכון ל”ביג ג’ק בורגר”. המתכון מורכב ממספר מנות החוברות יחד למנת ההמבורגר האולטימטיבי. ניתן לעשות את כולו או רק חלקים ממנו.
ביג ג’ק בורגר
מרכיבים:
- לחמניית בריוש.
- כף איולי צימצורי.
- מעט חסה אייסברג.
- 200 גרם המבורגר בלאק אנגוס.
- פרוסת גבינת צ’דר.
- 1 ביצת עין.
- 2 טבעות בצל בורגוס.
- כף וייסקי ברבקיו.
- חופן טבעות בצל בורגוס לתוספת.
אופן הרכבת ההמבורגר-
צולים את הקציצה על הגריל עד למידת עשייה הרצויה עם פרוסת גבינת צ’דר מעל ובמקביל קולים את הלחמנייה.
על חלקה התחתון של הלחמנייה מורחים את האיולי צימצורי ומניחים את החסה, מניחים את הקציצה עם גבינת הצ’דר ומעליהם את ביצת העין ולבסוף את טבעות הבורגוס רינגס (חשוב- יש לשים טבעות גדולות בכדי שלא יפוצצו את הביצה) מורחים את רוטב הברביקיו וויסקי על חלקה העליון של הלחמנייה סוגרים את ההמבורגר מגישים עם חופן טבעות בצל ”בורגוס רינגס”.
המבורגר בלאק אנגוס (מתכון ל-10 מנות)
מרכיבים:
- 1 ק”ג אונטר-ריב בלאק אנגוס טחון גס (6 מ”מ)
- 5 ק”ג אנטריקוט בלאק אנגוס טחון גס (6מ”מ).
- 5 ק”ג שפונדרה בלאק אנגוס טחון גס (6 מ”מ).
- 20 גרם מלח (חצי כף שטוחה).
- 4 גרם פלפל שחור טחון (כפית שטוחה).
אופן הכנה :
בקערת ערבוב (גדולה יחסית) מניחים את הבשר הטחון ומפזרים מעל את המלח והפלפל, מערבבים בעדינות עם קצות האצבעות. מטרת הערבוב פיזור התבלינים. חשוב לערבב בצורה עדינה ולא “ללוש” את הבשר בכדי שלא יפתח יתר על המידה החלבון והבשר יהיה “צמיגי”.
משמנים מעט את הידיים, קורצים כדורים במשקל של 200 גרם ומעצבים מהם קציצת המבורגר.
ניתן ואף מומלץ להשתמש ברינג אשר תואם לגודל הלחמנייה.
חשוב לשים לב לא לדחוס או לעבוד עם הבשר יתר על המידה בכדי שתצא קציצה אוורירית.
לאחר עיצוב הקציצות מכניסים לקירור למשך שלוש שעות.
צ’ימיצ’ורי (מתכון ל-10 מנות)
מרכיבים:
- 250 גרם פטרוזיליה קצוצה דק (5 צרורות).
- 60 גרם בזיליקום ( צרור אחד).
- 40 גרם אורגנו ( צרור 1 ).
- 50 גרם בצל לבן קצוץ דק (חצי בצל בינוני).
- 100 גרם פלפל אדום קצוץ דק (חצי פלפל גדול).
- 10 גרם שום (2 שינים בינוניות).
- 150 מ”ל שמן זית (כוס חד”פ).
- 150 מ”ל חומץ 5% (כוס חד”פ).
- כפית שטוחה של סוכר.
- כפית שטוחה של מלח.
אופן הכנה:
מכניסים לקערה גדולה את הפטרוזיליה, בצל קצוץ והפלפל האדום הקצוץ ומערבבים עם כמחצית מכמות השמן.
לאחר מכן, מכניסים את שאר המרכיבים ואת שארית השמן למעבד מזון, טוחנים היטב עד לקבלת משחה חלקה.
את המשחה שהתקבלה מוסיפים לקערה עם הפטרוזיליה הבצל והפלפלים ומערבבים היטב .
מומלץ – להכין מראש (יום לפני) בכדי להעצים את הטעמים וחיבור המרכיבים.
איולי חרדל צימצורי (מתכון ל-10 מנות)
מרכיבים:
- 9 כפות מיונז הלמנס.
- 3 כפות צימצורי.
- כפית חרדל היינץ.
- קורט מלח.
- קורט פלפל שחור טחון.
אופן הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים בקערת ערבוב ובעזרת מטרפה עד להתחברות כל המוצרים ולמשחה אחידה.
ברביקיו וויסקי (מתכון ל-10 מנות)-
מרכיבים:
- 500 גרם רוטב ברביקיו(בקבוק אחד).
- 5 כפיות וויסקי.
אופן הכנה:
בקערה מערבבים את הוויסקי ואת הברביקיו עד התחברות.
טבעות בצל ”בורגוס רינגס (מתכון ל-10 מנות)
מרכיבים לבלילת בירה:
- חצי קילוגרם קמח.
- כף תבלין פילדלפיה.
- 4 כפיות אבקת מרק עוף.
- כפית פלפל שחור טחון.
- 2 שני שום קצוצה.
- 2 כפיות חרדל צהוב חלק.
- כף סויה.
- ליטר בירה בהירה.
אופן הכנה:
מניחים את כל המרכיבים, מלבד הבירה, בקערה ושופכים את הבירה באיטיות עד למרקם חלק ונוזלי, יכול להיות שלא תצטרכו את כל הבירה.
מרכיבים לציפוי והכנת הבורגוס רינגס:
- 500 גרם בצל לבן פרוס בעובי 1 ס”מ מופרד לטבעות
- חצי כוס קמח לבן.
- בלילת בירה.
- 400 גרם פירורי לחם דקים (כמעט כמו קמח).
אופן הציפוי:
מערבבים את טבעות הבצל עם הקמח עד שכל הבצל עטוף היטב בקמח, טבולים את טבעות הבצל בבלילה ומעבירים לפירורי לחם לציפוי, ניתן לצפות כמות גדולה של טבעות בצל תוך כדי שימוש בכף גדולה עם חורים לטבילה בבלילה וציפוי טבעות הבצל עם הפירורי לחם בקערת ערבוב גדולה תוך כדי תנועה מעגלית ”הקפצה”.
יש לאחסן את טבעות הבצל המצופה בקירור עד לטיגון.
הכנת הבורגוס רינגס:
בסיר עמוק ועבה מחממים שמן לטיגון, מומלץ קנולה, ברגע שהשמן רתח יש להוריד את הלהבה לעוצמה בינונית גבוהה בכדי לשמור על טמפרטורה ולא לשרוף את השמן.
מטגנים חופן בורגוס רינגס קפוא עד להזהבה ומעברים לנייר סופג.