זכרון יעקב, שידועה בעיקר בזכות מסעדות תיירותיות, זוכה סוף סוף למקום חדש ומסקרן: סומאק. המסעדה מציעה אוכל גלילי וערבי אותנטי, פרי יצירתו של טארק חביב. הסקירה על המסעדה הובאה לראשונה בעיתון ‘הארץ’.
חביב שם דגש על חומרי גלם טריים ואיכותיים, ורבים מהמתכונים עברו אליו מדור לדור. הוא משלב את הידע שצבר עם השנים עם השפעות ממטבחים שונים, ויוצר תפריט ייחודי המשלב אלמנטים מהמטבח הדרוזי והערבי המודרני.
לקראת פתיחת המסעדה, בחודש פברואר, נכתב: “משהו חדש קורה בזכרון. נעים להכיר – סומאק. בסומאק מגיש השף טארק חביב, מנות המשלבות את המטבחים הישראלי, הדרוזי והערבי- שיחד מרכיבים את המטבח הגלילי. את חומרי הגלם למסעדה טארק חביב מביא מהמגדלים המקומיים. האוכל המסורתי שמכין טארק מקבל נראות מיוחדת כשהוא מוגש בחלל המסעדה המעוצב כביסטרו מודרני”.
בין המנות המומלצות: עלי גפן ממולאים בבישול ארוך (59 שקל), לאבנה ביתית (35 שקל), קלמארי מטוגנים (59 שקל), חציל שלם בטחינה (39 שקל).
במנות העיקריות: ערוסה מהטאבון (69 שקל), חציל בלאדי ממולא (69 שקל), קבב טלה בסגנון חאלב (89 שקל), קבב טלה על מקל קינמון (95 שקל), אוסובוקו טלה עם אורז (149 שקל), צוואר טלה בבישול ארוך (149 שקל) ועוד.
סומאק ממוקמת במתחם המסעדות מול זכרון קומה 2. פתוחה בימים ראשון עד שבת, בין השעות 12:00-22:00. טלפון: 04-8160666.
לסיכום: אם אתם מחפשים מסעדה חדשה ומיוחדת בזכרון יעקב, עם אוכל אותנטי וטעים, סומאק היא המקום בשבילכם. לכתבה המלאה
פחות ערבי כרגע יותר דרוזי ובכל מקרה לא כשר לא אוכלת