תושבים המגדירים עצמם “מטה תושבי ותושבות פרדס חנה כרכור”, פרסמו ביממה האחרונה עצומה בה הם מתנגדים לבקשה להיתר בניית 280 יחידות דיור מוגן בסמוך לבית החולים שוהם. לטענתם, הבקשה שהוגשה בניגוד לכל הדעות וההחלטות ובזמן שמדינת ישראל נמצאת במלחמה.
על פי העצומה, בחודש יולי 2023 הוגשה בקשה להיתר שעניינה הקמת 280 יח״ד במסגרת דיור מוגן, בסמוך למרכז הרפואי ״שהם״, הבקשה פורסמה על ידי הוועדה כהודעה לציבור בתאריך 21/9/23, במסגרת תיק בניין מס׳ 989377.
“בבקשה להיתר”, נכתב, “מבוקשות הקלות הנוגדות באופן חמור את החלטת ועדת השימור, החלטת הועדת המחוזית, ופוגעות פגיעה חמורה במרקם הנופי של פרדס חנה כרכור, ובאחד מסמליה המרכזיים, שדרת העצים שמחברת בין היישוב לבנימינה גבעת עדה, הידועה “כדרך הנדיב”, שמיועדת לשימור עם הגבלות מחמירות”.
עוד מצוין כי “מתבקשת הקלה בגובה המותר, ל-35 מטר, במקום ה-21 המותרים שאושרו על ידי הוועדההמחוזית, מתבקשת הקלה של 9 קומות במקום 6 קומות. המבנים שיועדו לשימור ייהרסו וייבנו מחדש בסטייה מהוראות התב”ע”.
על פי כותבי העצומה, התוכנית תשנה לחלוטין את המרקם הנופי והאורבני של היישוב. “שדרת הגרוויליאות והדקלים שהינו סמל יישובי, וידוע בכל הארץ, ישתנה ללא הכר, עקב בקשה להקלה שמהווה בפועל סטייה מהוראות התב”ע.
“מדובר בבקשה להיתר שמתעלמת לחלוטין מאופיו של היישוב, מהוראות נספח השימור של תכנית המתאר, הן ביחס לדרך הנדיב, והן ביחס למבנים לשימור המצויים בתחום החלקה המיועדת לבינוי.
“מבחינתנו לא יעלה על הדעת שבמקום שדרת גרוויליאות ודקלים, נאלץ לחזות מדי יום ביומו במבנה בעל 9 קומות, שיהווה פתח לבקשות נוספות והריסת מרקם נופי של כ-90 שנה, שמהווה סמל יישובי ואיזורי”.
על העצומה חתמו ביממה מאז נפתחה 65 תושבים מתוך 500 לה הוקצתה העצומה, ואלה ימשיכו בהתנגדות. עם זאת, קשה להאמין כי למועצה המקומית לא תהיה אמירה בעניין, כאשר נושא הטבע והעצים במושבה חשוב לראש המועצה הגר פרי יגור, והמועצה נלחמת לעיתים בתוכניות שעלולות להרוס פיסות טבע היסטוריות.
הפגיעה הראשונה בשדרה היתה לטובת ביג. אני מקווה מאוד שהמגמה הזו לא תמשיך.