מגדלור ניוז


דיווחי מגדלור ניוז  |  8.9.24  |  19:12
עדכון ראשון | 30.6.24 | 20:09


קדחת הנילוס המערבי בישראל: מאז הדיווח בחודש יוני 2024 על מקרים חדשים התגלו בקיסריה, מעלה אדומים ובית אריה (30.6), התגלו עוד מספר לא קטן של מקרי קדחת הנילוס באזור חדרה.

במשרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה ממשיכים לעקוב אחר תחלואת קדחת הנילוס המערבי בישראל. נכון ליום חמישי 5.9.24 דווחו בישראל 899 חולים מאומתים מתוכם 68 נפטרו. עיקר החולים נמצאים במרכז הארץ -לדברי משרד הבריאות נמשכת היציבות ברמות התחלואה (לעומת חודשי הקיץ יוני- יולי) למרות שהן עדיין גבוהות יחסית לעונה. מספר החולים המאומתים הרב ביותר נמצא בפתח תקווה, תל אביב, ראשון לציון וחדרה.

בנתונים רשמיים של משרד הבריאות דווח כי בחדרה ישנם נכון לעכשיו 73 חולים. בפרדס חנה-כרכור – 26, באור עקיבא – 16, בקיסריה – 6, בבנימינה-גבעת עדה – 4 ובזכרון יעקב – 11.

מרבית החולים מבוגרים, אך ישנם מעט מקרים של ילדים המאובחנים בנגיף קדחת מערב הנילוס, כפי שדווח בשבוע האחרון על ילדה בת 9 מאזור רמת השרון, שנחשדה כמאובחנת בנגיף בעקבות עקיצת יתוש.

עד כה, עדכן משרד הבריאות כי 81 בני אדם אובחנו כחולים בקדחת מערב הנילוס, מרביתם מאזור מרכז הארץ. עוד נמסר כי 64 מהחולים אושפזו בבתי חולים, וכי שישה מהם מונשמים. שבעה חולים מתו עד כה לאחר שאובחנו כחולים בקדחת מערב הנילוס.

על פי המשרד, התפרצות התחלואה החלה השנה מוקדם מהרגיל. כמו כן, היקף המקרים, ובפרט היקף האשפוזים המדווחים בחודש יוני, מסתמנים כגבוהים באופן משמעותי מהממוצע הרב שנתי לחודש זה ולתקופה זו של השנה.

הנגיף עלול להיות קטלני באוכלוסיות מסוימות, בעיקר כאלה עם מערכת חיסונית חלשה. על פי משרד הבריאות, היתושים הנגועים בשנים האחרונות נמצאו באזורי השרון, חדרה, פרדס חנה-כרכור בנימינה וקיסריה. עם זאת, מקרי ההדבקה דווחו בכל הארץ.

בדיקת “מגדלור ניוז” (18.6) מול בית החולים הלל יפה בחדרה, בית החולים הגדול באזור, העלתה כי נכון לעכשיו אין אישפוזים חריגים בגין קדחת הנילוס המערבי. הנתונים כל העת משתנים ובית החולים מסר כי יעדכן את הציבור במקרה הצורך.

80% מהנדבקים לא מפתחים תסמינים
ככלל כ-80% מהנדבקים לא מפתחים תסמינים לקדחת מערב הנילוס. לכ-20% מהנדבקים יופיעו תסמינים ברמות חומרה משתנות, הכוללים חום, הרגשה כללית רעה, כאבי ראש או כאבים מפושטים בגוף, וסיבוכים נוירולוגיים יופיעו בפחות מ-1% מהנדבקים. חשוב לציין כי הנגיף לא עובר מאדם לאדם והמחלה לא עוברת בחזרה מהאדם ליתוש.

משרד הבריאות חידד הנחיות לצוותים הרפואיים והנחה לשים דגש על אבחון וניטור המחלה.
על מנת לצמצם את החשיפה ליתושים, ממליץ משרד הבריאות להשתמש בתכשירי דוחי יתושים ובאביזרים מתאימים להרחקת יתושים בחדרי המגורים, וכן להפעיל מאווררים במקום השהיה.

מחלת קדחת מערב הנילוס נגרמת בשל הדבקה בנגיף השוכן בטבע בקרב ציפורים. מהלך המחלה מתחיל בייתושות העוקצות עופות ומעבירות אליהם את הנגיף, שממשיך לחיות בגוף העופות. בשלב הבא הייתושות שוב עוקצות, ומעבירות את הנגיף לבעלי חיים ולבני אדם.

מדי שנה מדווחים בישראל כמה עשרות חולים, רובם בעשור הרביעי ומעלה לחייהם.
מדובר במחלה קלה על פי רוב, אך היא עלולה לגרום גם לתחלואה קשה ולתמותה. לרוב ההדבקה חולפת ללא תסמינים. בחלק מהמקרים מופיעה מחלה דמוית שפעת אשר חולפת מאליה. סימניה כוללים חום, כאבי ראש, חולשה, כאבי פרקים ושרירים, דלקת בלחמית העין, פריחה ולעיתים בחילות ושלשולים.

בכ-1% מהמקרים המחלה הופכת קשה, עם סימנים נוירולוגיים המתאימים לדלקת קרום המוח, דלקת מוח חדה או שיתוק רפה חד. תקופת הדגירה היא לרוב 7 עד 14 ימים, ובמקרים יוצאי דופן שלושה עד 21 ימים. המחלה אינה עוברת מאדם לאדם.

יש לכם סיפור מעניין שתרצו שיתפרסם? שתפו אותנו במסר האדום

מרבית היתושים בישראל אינם נגועים במגיב ולפיכך אין סיבה לבהלה. במקרה של תגובה אלרגית לעקיצה המתבטאת בנפיחות, אדמומיות וגרד, או הופעת סימני זיהום המתבטאים באדמומיות חום מקומי, כאב או חום גבוה, או במקרה של הופעת תסמיני שפעת לאחר עקיצה – יש לפנות לייעוץ רפואי. יש לציין כי המחלה אינה עוברת מאדם לאדם.

עדכון ראשון: 18 ביוני 2024 בשעה 12:20
עדכון שני: 25 ביוני 2024 בשעה 17:30

עקוב
Notify of
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן