שייקים מפירות מיוחדים – בפעילות למניעת בזבוז מזון: איגוד ערים לאיכות הסביבה שרון כרמל ועיריית חדרה קיימו פעילות משותפת לרגל שבוע צמצום בזבוז המזון.
19.1 מיליארד שקלים – זוהי עלות המזון המבוזבז בישראל מדי שנה. מדובר על 2.5 מיליון טונות של מזון, שהם כ- 35% מהמזון בישראל. כך עולה מדו״ח אובדן 2020 מזון של לקט ישראל.
// דוכן השייקים בשוק העירוני. צילום: דוברות העירייה
יו”ר האיגוד אסיף איזק הסביר השבוע כי “מטרת שבוע צמצום בזבוז המזון היא לחשוף את הציבור לנושא ולהעלות את המודעות הציבורית למחיר הכלכלי, הסביבתי והחברתי של בזבוז המזון מכאן שיזמנו פעילות קהילתית לה שותפים תלמידים, סוחרים וצוות האיגוד”.
שבוע בזבוז מזון הישראלי התקיים בהובלת the natural step. במסגרת זו יזם האיגוד ועיריית חדרה פעילות בשוק העירוני בעיר – במסגרתה הוקם דוכן להכנת שייקים מפירות וירקות ‘מיוחדים’ – אלה שצורתם אינה מושלמת, שנראים פגומים ולרוב היו מושלכים הצידה ולא נמכרים.
הרעיון הוא להראות לציבור שהמראה אינו קובע וגם אגס עם ‘אף’ יכול להפוך למשהו טעים. בפעילות הודגם לתושבים כיצד ניתן לנצל גם מוצרים שנראים פחות טוב במקום לזרוק אותם לפח.
להפעלת הדוכן התגייסו תלמידי כיתה יא’ 8 מתיכון חדרה כחלק מהמעורבות החברתית שמתכלל אגף נוצ”ץ בעירייה. התלמידים ייצרו שייקים מפירות וירקות שתרמו בעלי הדוכנים והתושבים זכו בשייקים טעימים וקרירים מתוצרת – שגורלה ביום אחר היה בפח.