מיכלי המיחזור לאיסוף מיכלי משקה ופלסטיק מתמלאים ברחבי אור עקיבא בשנים האחרונות, בעקבות המודעות ההולכת וגוברת למיחזור פסולת, צמצומה – דבר המביא לשיפור באיכות הסביבה ובזיהום המשפיע על חיי כולם. 

ואם היו אומרים לכם שכל הבקבוקים שאתם אוספים נזרקים לבסוף לפח האשפה? גם אם מדובר באירוע חד פעמי, כאשר תראו את הסרטון הבא, ודאי תתקוממו.

הבוקר, צולם אדם, בשכונת אורות באור עקיבא, שנצפה מוציא מיכלי משקה ופלסטיק ממיחזורית בקבוקים, מכניסם לתוך סל ענק, גורר את הסל לפח אשפה קרוב ופשוט משליך את כל הבקבוקים לפח האשפה.

בקבוקי פלסטיק משפחתיים שאינם חייבים בפיקדון נאספים באופן וולנטרי באמצעות כ- 23,000 מיחזוריות הפרוסות ברשויות המקומיות ברחבי הארץ, ביניהן גם אור עקיבא. פינוי הבקבוקים ממתקני המיחזור והבאתם למיחזור מתבצע ע”י קבלני משנה אשר נבחרו ע”י הרשויות המקומיות ובאחריותן.

על פי תאגיד המיחזור “תמיר”, כמות בקבוקי הפלסטיק הנצרכת בשנה אחת בישראל היא פשוט בלתי נתפסת – מדובר על למעלה מ-900 מיליון בקבוקים מסוגים שונים, כמות ההולכת וגדלה עם השנים ועם צמיחת האוכולוסייה. באיגוד מציינים כי גם המודעות הסביבתית של תושבי המדינה צומחת עם השנים וכיום, תהליך המיחזור בישראל נמצא גם הוא במגמת עלייה.

צפו בסרטון (התקבל באמצעות המסר האדום של מגדלור ניוז) >> 

מתאגיד המחזור אל”ה נמסר כי “אנו  מברכים את האזרח שגילה אחריות וערנות והעביר את הסרטון החמור לידיעתנו ומזכירים כי השבוע החל את פעילותו מוקד  דיווח דיווח חדשני,  לדיווח על מחזוריות מלאות.  ראו בגוגל מוקד :”בקבוק על המפה” או הכנסו לmapa.ela.org.il – אנו בטוחים שהעירייה, שהיא זו שאחראית על פינוי האשפה ברשות, תערוך תחקיר מקיף בעניין ותוודא שתופעה שכזו, גם אם היא חריגה, לא תחזור על עצמה”.

מהמשרד להגנת הסביבה נמסר בתגובה: “מהסרטון לא ברור אם העובד אוסף מכלי משקה שהונחו מחוץ למיחזורית או שמא הוציא מכלי משקה מתוך המיחזורית. מכל מקום, המשרד להגנת הסביבה מצר על כל זריקת פסולת שהציבור טרח להפריד במקור, במיוחד כדי שתיאסף ותישלח למיחזור נאות – ולא לפח ירוק”.

מעיריית אור עקיבא נמסר בתגובה: “העיריה חרטה על דגלה לעודד את עניין המחזור במקסימום, לכן מודה על הבאת העניין לתשומת ליבנו ותחדד את הנהלים בעניין זה מול העובדים”.

עקוב
Notify of
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן