האגודה למען הלהט"ב בישראל פרסמה את מדד הגאווה ברשויות המקומיות לשנת 2023. המדד, שמתפרסם זו השנה החמישית, בוחן את ההשקעה של הרשויות המקומיות בישראל בקהילת הלהט"ב – גם בחלק מהרשויות באזור חדרה.
בניגוד לשנים קודמות שבהן נתן המדד ציון כללי לכל רשות בנפרד, השנה בוצעה חלוקה גם לערים גדולות (יותר מ-100,000 תושבים), לערים קטנות (פחות מ-100,000 תושבים) ולמועצות אזוריות. 10 הערים והמועצות המובילות הן גבעתיים, המועצה האזורית חוף הכרמל, רעננה, מודיעין-מכבים-רעות, רמת גן, רמת השרון, ראשון לציון, כפר סבא, הרצליה ותל אביב.
בנוגע לחוף הכרמל, נכתב: "המועצה האזורית חוף הכרמל נכנסה לרשימת עשרת הרשויות המובילות במדד השנה. בדומה למדד הקודם, הרשות ממשיכה להפגין התקדמות משמעותית בעשייתה למען הקהילה הגאה. ניתן לראות שנעשים שינויים במבנה הארגוני הרשותי ומתפתחות תשתיות נוספות לטובת מענה על צרכי תושבות ותושבים להט"ב".
על העיר חדרה נכתב: "חדרה מציגה הישגים מרשימים בתחום הנראות הציבורית והתרבות במדד הגאווה. היא מקיימת קבוצת פסיכודרמה טיפולית ללהט"ב, ודאגה להכשרות בנושא רפואה מותאמת ללהט"ב במרפאה לבריאות הנפש של כללית. בנוסף, הרשות הקפידה לגנות באופן נחרץ ופומבי תעמולה אנטי להט"בית שהופצה בעיר".
פרדס חנה-כרכור נכנסה לראשונה למדד. עליה נכתב: "פרדס חנה-כרכור משתתפת לראשונה במדד הגאווה לאחר שחתמה על הקול הקורא של המשרד לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה. ברשות פועלות רכזת להט"ב, עו"ס להט"ב ורכזת מיניות ולהט"ב, אשר יחד עם קבוצת תושבות ותושבים חזקה ומגובשת הן מקדמות את הקהילה הגאה ואת הרשות אל עבר הישגים משמעותיים".
השאלות שנבחנו בתחום הנראות במרחב הציבורי בדו"ח:
. האם הרשות המקומית תלתה דגלי גאווה או שילוט ייעודי לחודש הגאווה,
בבניין הרשות/ במרחבים ציבוריים, סביב אירועי הגאווה?
. האם הרשות המקומית פנתה בשנה האחרונה בפלטפורמות הרשמיות שלה
לקהילה הגאה? (אונליין ואופליין)
. האם הרשות המקומית השתמשה בייצוגים של הקהילה בפרסומים הרשמיים
)אונליין ואופליין(, שאינם מתייחסים באופן ישיר לקהילה הגאה? )לדוגמא
משפחה גאה בפרסום ליום המשפחה, בפרסום של שכונה חדשה וכו'(
. האם הרשות המקומית הנגישה מידע על יצירת קשר עם ארגוני הקהילה ו/
או גורמים ברשות שניתן לפנות אליהם בנושאים הקשורים ללהט"ב ו/או
במקרה של פגיעה על רקע להט"בפובי?
לדוח המלא של אגודת הלהט"ב לשנת 2023
מהאגודה נמסר בנוגע לדוח השנה: "השנה נערך המדד במתכונת מצומצמת בעקבות אירועי המלחמה. ניסינו לתת הכרה לפועלן של הרשויות למען הקהילה בחודשים שחלפו טרם המלחמה במדגם של ארבעים עיריות, מועצות אזוריות ומקומיות וישובים. תחילה, נרצה להביע הערכה עמוקה לרכזות ורכזי הלהט"ב ברשויות, לחברות וחברי המועצה, לארגוני הקהילה ולקהילות המקומיות על עבודתן הנמרצת והמסורה לקידום הקהילה הגאה בזירה המוניציפלית. הם נושאים על כתפיהם את המשימה החשובה של הנגשת שירותים וקידום שוויון זכויות לקהילה הגאה בערים ובמועצות ברחבי הארץ".