מגדלור ניוז

פארק האיגום הצפוני בשכונת אור ים באור עקיבא – נפתח רשמית לתושבי השכונה וקהל הרחב בימים האחרונים. זאת לאחר שהחברה לפיתוח קיסריה (חפ”ק) והקבלנים סיימו את העבודות שנמשכו על פני מספר חודשים. כעת, עם השלמת כל האישורים, התקבל הפארק בידי העירייה וכאמור – נפתח רשמית.

הפארק החדש, שבעצם מחולק לשני שטחים שונים בפועל, כולל טיילת חדשה, מדשאות, צמחייה מיוחדת, מתקני משחקים לצעירים מחד וטריבונת ענק ושטח איגום (אגם) רחב ידיים מאידך.

פארק האיגום הצפוני באור ים | צילום: מור שקיפי לאטי לעיריית אור עקיבא

מאחורי פארק האיגום עומדת מחשבה נוספת מלבד נוף אורבני בשכונה. בעבר, אזור שכונת אור ים היה שטח פתוח שכלל צמחייה עבותה – עצים, שיחים, צמחים, פרחים ועוד. בנוסף, בימי החורף, השטח הגדול היה מנקז אליו מי גשמים מכל המרחב מסביב – לשטח הספציפי הזה בדרום אור עקיבא.

עם ההחלטה לבנות במקום שכונה חדשה, התבקשו מתכנניה להציע פתרונות לאגירת מי הגשמים והנגר שמגיע לאזור זה כאמור – מידי שנה בחורף. על מנת לאפשר חיים בשטח, היה צורך לקבע שני קולטני מים גדולים אשר ישתלבו עם המרקם השכונתי ויאפשרו למים להיאסף ולחלחל לאדמה, מבלי לפגוע בחיי היום יום של התושבים.

על כן, קבעו המתכננים שני אגמים – האחד בצפון השכונה והשני בדרומה, על מנת שיקלטו וינקזו את מי הגשמים בחורפים. כך נולד לו פארק האיגום הצפוני (ובהמשך יבנה האיגום הדרומי).

“אחת השכונות הראשונות במדינת ישראל שמי הגשמים יוחזרו לקרקע”

מהנדס עיריית אור עקיבא, עדי גיא, מציין כי “שכונת אור ים מתוכננת כשכונה ירוקה וברת קיימא. זאת אחת השכונות הראשונות במדינת ישראל שמי הגשמים יוחזרו לקרקע (מי תהום) ולא יזרקו לים, באמצעות תכנון שצ”פ מרכזי, סוג של ואדי שרץ לאורך כל השכונה ומוביל את המים ל-2 אגמים בקצבות. אחד מהם הוא כאמור האיגום הצפוני”.

בעירייה מוסיפים כי “בחורף, האיגום הזה צפוי להתמלא במים. עם זאת – בקיץ – האיגום הזה צפוי להתייבש. חשוב שיידעו שלא מדובר באגם שפעיל כל השנה, אלא בעיקר בימי החורף. על כן גידרנו את המקום, בכדי למנוע מאנשים להיכנס לאיגום בימי החורף – חשוב מאוד להקפיד על כך”.

פארק האיגום הצפוני באור ים | צילום: מור שקיפי לאטי לעיריית אור עקיבא

עוד מציינים בעירייה כי בעקבות תפקידו של האגם, חשוב לשמור עליו ובעיקר מבחינת התחתית שלו – שתהיה מלאה בחול. “מי שמגיע לביקור רואה שיש באגם חול על מנת שהמים יוכלו לחלחל פנימה אל הקרקע. בנוסף, במהלך החורף ישנה עלייה של מי גשמים מתוך הקרקעית עצמה, מי תהום, כחלק מהמערכת האקולוגית”.

גם בנושא הצמחייה בסביבת האיגום – הושקעה מחשבה. מדובר בצמחים אשר מסוגלים להתמודד עם כמויות גדולות של מים, זאת על מנת שיוכלו להשתלב במתחם.

“כלל האישורים של יועץ בטיחות ויועץ נגישות לפארק התקבלו ממש לאחרונה, גם למתקנים וגם לאיגום. אנו מקווים שהתושבים מאור ים ומאור עקיבא בכלל יגיעו לפארק, ייהנו ויבלו, וכמובן ישמרו עליו נקי ובטיחותי”.

דילוג לתוכן