תנועת “ישראל חופשית” פרסמה את מדד החופש שלה לשנת 2021. המדד מכיל 10 קטגוריות המצביעות על מידת החופש של העיר המדוברת ביחס לערים אחרות, כך על פי התנועה. זו בודקת מידי שנה 31 ערים וביניהן  חדרה. 

המדד בדק האם ועד כמה פועל השלטון המקומי נגד הדרת נשים, כמה כסף מקצה העירייה למועצה הדתית ולשירותי הדת מתוך התקציב העירוני, איזו עירייה מאפשרת רחצה נפרדת בבריכה העירונית ועוד מתמרצת את זה בהנחה משמעותית, האם אגף החינוך העירוני מפקח על כניסת עמותות דתיות לבתי הספר, מאיזו עיר ניתן לצאת בשבת רק באמצעות מונית ספיישל או רכב פרטי, מי בעד לקדם נישואים אזרחיים בתחומי העיר ואף מאפשרת קבורה אזרחית בבית העלמין.

בדירוג הכללי מדורגת חדרה במקום ה-18 עם ציון 32 מבין 31 הערים, שיפור של שני מקומות לעומת השנה שעברה (העיר נתניה לדוגמה, מצויה קצת מעליה במקום ה-16 עם 35 נקודות).
בנושא התחבורה ציבורית בשבת מדורגת חדרה במקומות 10-22 ברשימה עם רשויות רבות אחרות. חדרה קיבלה שלוש נקודות בלבד במדד זה מתוך 17 אפשריות.

בנוגע למסחר בשבת מצבה של חדרה טוב יותר והיא קיבלה 9 נקודות במדד זה, מתוך 15 אפשריות. בתקציבי הדת ממוקמת חדרה במקום ה-17 עם שורה של רשויות נוספות.

בקטגוריית הקבורה האזרחית ובקטגוריית החינוך – קיבלה חדרה אפס נקודות. ציון לשבח ניתן לעיר על טיפולה בקהילת הלהט”ב. חדרה קיבלה 10 נקודות במדד זה, הציון המקסימלי, ביחד עם רשויות נוספות.

ברחבי הארץ, גבעתיים בהופעת בכורה במדד החופש העירוני, כובשת את הפסגה ועוקפת את האלופה היוצאת תל אביב, למרות עלייה בניקוד. מודיעין מאבדת שלושה מקומות ותופסת את המקום השישי ובתחתית הטבלה המצטרפת החדשה מודיעין עלית, אחריה בני ברק ועם 0 נקודות בלבד- בית”ר עלית. הפערים בציונים חדים במיוחד בשנה הנוכחית, עם שתי ערים שחוצות את ה-70 (גבעתיים ותל אביב) לעומת חמש שלא מגיעות אפילו ל-10 (בני ברק, מודיעין עילית, בית”ר עילית, בית שמש ורמלה).

הפערים מתחדדים לא רק בין ראשית הטבלה לסופה, אלא גם ביחס לערים שכנות: רעננה במקום ה-14 בפער משמעותי מהשכנה כפר סבא במקום ה-3 וחולון עוקפת את בת ים ב-13 מקומות. חמש ערים לא מעניקות מענה לתושבים החילוניים בעיר: פתח תקווה, רחובות, רעננה, ראש העין, בת ים.

עקוב
Notify of
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן