חדש בחדרה: “מקדרייב” של מקדונלד’ס נפתח ב’מול החוף’. מדובר במבנה עם עיצוב חדשני של הסניף המחודש והכשר של מקדונלד’ס, רשת המזון המהיר הפופולארית.
במתחם החדרתי ציינו כי “ההתרגשות בשיאה. והכי חשוב – אפשר סוף סוף להזמין מקדונלדס בלי לצאת מהאוטו”. יש לציין כי על אף ההתלהבות של קברניטי המתחם, זהו אינו המקדרייב הראשון בחדרה כאשר בצומת אולגה פועל מק דרייב שכזה במשך שנים, ובנוסף, באזור פועל מק דרייב ותיק גם במתחם המסחרי של גן שמואל.
המקדרייב החדש במול החוף | צילום: מול החוף חדרה
מקדונלד’ס נוסדה בשנת 1940, כאשר האחים ריצ’רד (“דיק”) ומוריס (“מק”) מקדונלד פתחו מסעדה ששמה כשם משפחתם. בשנת 1948 יצרו השניים “מערכת שירות מהיר”, חדשנית, שכוננה את היסודות למסעדות מזון מהיר העתידות לבוא.
המערכת הייתה מבוססת על ויתור על שירות באמצעות מלצרים לטובת שירות עצמי בדלפק, קיצוץ בתפריט וייצור המוני של פריטי מזון פשוטים ומצומצמים במספרם שיוצרו בקו ייצור. כמו כן הנהיגו הוזלה משמעותית במחיר ההמבורגר מ-30 סנט ל-15 סנט בלבד.
ב-14 באוקטובר 1993 נפתח ברמת גן בקניון איילון הסניף הראשון של מקדונלד’ס בכל רחבי המזרח התיכון. כעבור מספר שנים הפכה מקדונלד’ס לאחת מרשתות הסניפים הגדולות והמצליחות בישראל. נכון ל-ספטמבר 2020 יש לרשת 204 סניפים בארץ, מקרית שמונה ועד אילת. חברת אלוניאל בע”מ, זכיינית רשת מקדונלד’ס בישראל, נמצאת בשליטת איש העסקים עמרי פדן ומעסיקה כ-7,000 עובדים.
62 סניפים בישראל הוכרזו כשומרי כשרות, ולכן סגורים בשבתות וחגים, ונמנעים מהגשת צ’יזבורגר (למעט הסניף שבטרמינל האווירי בנתב”ג, המחזיק בתעודת כשרות ופתוח גם בשבתות). בפסח רוב סניפי הרשת, לא רק הכשרים, מגישים את הבשר בלחמניות כשרות לפסח.