הבחירות לרשויות המקומיות ייערכו בסוף אוקטובר, וסצנת המתמודדים שרוצים להוביל אותן בעיצומה. בניגוד לערים גדולות וסואנות, בהן מתרברבים לא מעט מועמדים בנושא פיתוח תשתיות, בפרדס חנה כרכור הפסטורלית דווקא מעוניינים לשמור על הצביון הכפרי המאפיין את המושבה.
זו כנראה גם הסיבה לדאגה בקרב תושבים, שהעלו פוסט מודאג בקבוצות המקומיות בזו הלשון: “אני רואה אצל המתמודדים לראשות המועצה הרבה דיבורים על עסקים וכבישים ופיתוח. מי מהם חרט על דגלו את שימור האופי הכפרי של פרדס חנה כרכור?”.
תגובות זועמות ומזדהות בדבר הפיכתה של המושבה ל’עירונית’, הציפו עד מהרה את הרשת. בין השאר נכתב: “הכי מעצבן שהצביעות של מחבקי העצים, שהגיעו מתל אביב לשמור על הטבע ועל הירוק ובואו נחבק עוד עץ או עצה, אבל בעצם הם באו לפה בכמויות ובגלל זה היה צריך לכרות עצים ושדות שלמים ירוקים. למה הם לא הלכו לחבק את כל העצים שנכרתו בפרדס חנה ושמדברים על שנאת חינם? לא חינם לקחו לנו הרבה דברים טובים”.
עוד נכתב כי “לא יודע מי חרט, אבל זאת חרטה אם כן, כי יש פה תוכניות של שנים שספק אם מישהו מהמתמודדים יוכל לשנות. מה שכן חשוב לדאוג שתהיינה תשתיות תחבורתיות ותואמות לבניה, ובנוסף לא לאפשר הקלות, תוספות והרחבות, מעבר למה שאושר בתוכנית המקורית כפי שקרה בנווה פרדסים ולפי הפרסומים קורה היום בעומרים”.
עוד תגובות בסגנון דומה ואף מתריס, גרסו כי “האופי הכפרי של כרכור פרדס חנה כבר מזמן איבד את צביונו. מה חשבתם שיקרה? על כל האדמות שהופשרו נבנו בתי קרקע ומגדלים ואלפי תושבים הגיעו ואכלסו את הבתים האלה…”; “המצחיק הוא שהתושבים האלה מחפשים צביון כפרי, רק שוכחים על איזה אדמות הם יושבים”, ותגובה נוספת קבעה כי “הבה לא נחיה באשליות, פרדס חנה כרכור תהיה עיר”.
למי שאולי שכח, פרסומים רבים בגזרות שונות, כולל כמובן ענף הנדל”ן, ממצבים את פרדס חנה בשנים האחרונות כיישוב אטרקטיבי מאין כמוהו, בעל אופי כפרי ושקט המאופיין באווירה קהילתית ונינוחה, לצד הדגשה כי הוא נטול צפיפות, נגיש ונוח למוסדות ושירותים עבור הקהל הרחב, כאשר גם הקרבה לים עושה את שלה. פיתוח כבישים, הרחבת תשתיות ובינוי מאסיבי עלולים לקרב אותה יותר ויותר לסממנים עירוניים, ובמקביל להרחיק ממנה תושבים פוטנציאליים שהתרגלו למציאות שונה בתכלית.