תה המאצ’ה היפני, הפך לאחרונה לטרנד שכבש את המערב, בזכות הסגולות הידועות וייתרונותיו הבריאותיים,  כמו: עשיר בנוגדי חמצון וחומצות אמינו, מסייע בהפחתת הכולסטרול הרע, מזרז חילוף חומרים ואפילו מרגיע!

מומחי המזון של אירני סחר המייבאת ומשווקת את מותג  Heapwell, רכזו את הסגולות הבולטות ביותר של התה הכי פופולארי ביפן – המאצ’ה, שחלקם אף נבדקו ואוששו במחקרים בינלאומיים – אז רשמו לפניכם:

מפחית את רמות הכולסטרול הרע: למאצה תכונות אנטיביוטיות: צריכת מאצ’ה לאורך זמן מורידה משמעותית את רמות הגלוקוז, הטריגליצרידים והכולסטרול הכולל, ובכך מפחיתה את הסיכוי למחלות לב ונזקים בכבד, בכליות ומחלות נוספות.

מזרז את חילוף החומרים: נוגד החמצון שמצוי בכמות גדולה במאצ’ה, אחראי לזירוז חמצון של השומן בגוף, שכמובן גם מעודד הרזיה. למי שחושב להרזות בדרך טבעית, הוכח מחקרית ששתיית מאצ’ה תורמת לחילוף חומרים טבעי של הגוף ואף עוזרת לשריפת שומנים, פי 4 יותר מן הממוצע הקיים.

המאצ’ה  מרגיע: חומצת האמינו ל-תיאנין (L-Theanine), הידועה ביכולת שלה לסייע להרפיית מתח, להרגעה ולשמירה על עירנות, מצויה באבקת המאצ’ה בשפע, לכן המאצ’ה נחשב למשקה המועדף על מי שעושה במזרח הרחוק מדיטציה.

המאצ’ה היפני. צילומים: גאיה פלד

משפר זיכרון וריכוז: עוד מסייע רכיב ה- L-Theanine בייצור חומרים כמו הדופמין והסרוטונין בגוף, שני כימיקלים אלו תורמים לשיפור הזיכרון ולהגברת הריכוז/פוקוס.

מעניק אנרגיה לאורך זמן: המאצ’ה משמר לאורך זמן את רמות האנרגיה הגבוהות שהוא מעניק.  הוא  מכיל קפאין,  בכמות  קטנה מזו הקיימת בכוס קפה,  אך מייצר אנרגיה לאורך זמן רב יותר וזאת בזכות חומצת האמינו הגורמת להאטה בשחרור הקפאין לדם ובכך משמרת את השפעתו לזמן רב יותר.

אבקת מאצ’ה: לא רק בתה השימוש המסורתי של אבקת המאצ’ה הוא להכנת תה, אבל עם הזמן  החלו לשלב  אותה בגלידות, עוגיות, עוגות, שייקים, מרקים, תבילינים, ממרחים וסלטים ועוד.

משקה המאצ’ה בריא וטעים כאחד: טעם המאצ’ה הוא בשילוב של מרירות מתקתקה אשר מותירה טעמים עזים בפה, הטעם הרענן הינו טעם נרכש שנאהב מפעם לפעם יותר ויותר. לכן, משקה המאצ’ה הוא לא רק שתייה בריאה ומלאה בערכים תזונתיים אלא גם משקה שאפשר ליהנות מטעמו.

עקוב
Notify of
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן