מי אמר שאין לביבות טבעוניות טעימות וחמות? אז זהו שיש! לביבות שניתן להכין בבית ללא ביצים וללא חלב. אריאל בן חמו (בריאלי) מציעה לרגל חג החנוכה מתכון מעולה להכנת לביבות זוקיני טבעוניות המתאימות לחג החנוכה ולכל השנה.
מדובר בלביבות קלות להכנה, טעימות, המתאימות גם לאירוח.
רכיבים לכ-10 לביבות:
3 זוקיני גדולים
3 כפות קמח עדשים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת שום
נייר אפייה טבעי ואקולוגי
// לביבות טבעוניות לחנוכה. צילום: אריאל בן חמו
אופן הכנה:
1. מגרדים בפומפייה את הזוקיני, מתבלים במלח, מערבבים ומניחים בצד לכמה דקות בלבד, כדי לרכך ולהוציא נוזלים.
2. סוחטים היטב את הקישואים, מעבירים לקערה ומוסיפים את כל חומרי הגלם.
3. מערבבים היטב ומנסים ליצור קציצה בעזרת הידיים (אם התערובת לא מתאחדת מוסיפים עוד כפית קמח עדשים ואם זה לא עוזר מוסיפים כמה טיפות מים).
4. מחממים תנור ל – 220 מעלות בתוכנית טורבו
5. מניחים נייר אפייה על תבנית התנור.
6. יוצרים לביבות מהתערובת ומניחים על הנייר, משמנים אותן מלמעלה עם מברשת או ספריי שמן.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל – 220 מעלות כ- 20-25 דקות או עד שהלביבות מתייצבות ומזהיבות, מומלץ להפוך אותן במהלך האפייה לאפייה מושלמת.
// המתכון באדיבות אריאל בן חמו (בריאלי) – בריאלי משתפת טיפים לחיים מאוזנים ואקולוגיים יותר, הבלוג שלה הוא צעד ראשון לבריאות שלנו ושל כדור הארץ.