יום הפסטה הבינלאומי נחגג מדי שנה ב-25 באוקטובר, כמסורת בינלאומית שהחלה בשנת 1995 ברומא, בו השתתפו כ- 40 מומחים ויצרני פסטות מכל העולם, במטרה להעשיר את הידע בכל הנוגע לפסטה וסוגיה.
מותג הפסטה המוביל באיטליה ברילה, יחגוג השנה בישראל את “חודש הפסטה”, שייערך במהלך אוקטובר. במסגרת זו ישיק מוצר חדש: ‘ברילה פפירי’, בנוסף יושקו רטבים מחדש רטבי ברילה עם מתכון משופר ויתקיימו פעילויות מיוחדות בנקודות מכירה נבחרות ברחבי הארץ.
לרגל כך, מומחי המותג רכזו לרגל חודש הפסטה 7 טיפים לבישול נכון של הפסטה:
-
פסטה מבשלים אך ורק בסיר גדול ועמוק.
-
הכמויות הנכונות לבישול פסטה: יחס של ליטר מים ל-100 גרם פסטה, כשהאידיאל הוא 6 ליטר מים על חבילת פסטה של 500 גרם.
.
-
אל תשטפו את הפסטה!
-
להוציא את הפסטה לפני שהיא מוכנה ולבשל אותה עם הרוטב. מומלץ להוריד את הפסטה מהאש דקה לפני שהיא מוכנה, להעביר אותה למסננת, לבישול קצר במחבת או בסיר שבהם נמצא הרוטב.
-
בניגוד לדעה הרווחת – לא להוסיף שמן בבישול הפסטה, פעולה זו תמנע מהרוטב להידבק לפסטה.
-
לשדרוג המנה: אחרי שסיימתם לסנן את הפסטה, פזרו עליה מעט גבינת פרמזן מגוררת.
.
.
.
.