שבת, חג, חג, שבת, חול המועד, והשגרה כבר כאן, לא רק בביקור, אלא לפרק זמן ארוך יותר. ואחרי שבת – הנה לכם מתכון נהדר וממכר לסלט בורגול שתרצו להכין עוד ועוד, במהלך כל ימות השנה. משהו טוב ולא כבד להתחיל איתו את השבוע.
מרכיבים לסלט:
-
1 כוס בורגול בינוני או גס (מה שאוהבים).
-
7-8 צנוניות.
-
2 גזרים בינוניים, קלופים.
-
1 בצל קטן לבן, קלוף.
-
1 בצל סגול קטן, קלוף.
-
1/2 צרור עירית.
-
1/4 צרור עלי נענע.
-
1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ דק.
-
1/4 צרור כוסברה קצוץ דק (לאוהבי הכוסברה, אפשר לוותר).
-
4-5 גבעולי בצל ירוק פרוס דק.
-
4 כפות גרעיני חמנייה (אפשר לוותר), לשיקולכם.
-
4 כפות גרעיני דלעת (אפשר לוותר), לשיקולכם.
לרוטב:
-
4 כפות שמן זית או 4 כפות שמן קנולה (מה שאוהבים).
-
מיץ סחוט טרי מלימון בינוני.
-
1/2 כפית מלח.
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס.
-
1/2 כפית צ’לי גרוס או 1/2 צ’לי טרי קצוץ דק דק (מה שאוהבים).
שוטפים את הבורגול כמה פעמים עד שהמים צלולים ומסננים.
אם משתמשים בבורגול גס/עבה יש לבשל אותו במים רותחים עם כפית מלח בערך 15 דקות (כמו פסטה) עד לריכוך. בישול עודף יעשה את הבורגול עיסתי, לכן השתדלו לשמור על צורתו של הבורגול. אם משתמשים בבורגול בינוני, יש להשרות אותו במים רותחים עם כפית מלח במשך 20 דקות.
מסננים היטב היטב (מומלץ לסחוט קלות בזהירות בעזרת הידיים).
מוסיפים לתוך קערה גדולה את הבורגול, קוצצים לקוביות קטנות קטנות את הצנוניות, גזר, בצל לבן, בצל סגול ומוסיפים לקערה. למי שיש קוצץ בבית – מומלץ לחיסכון בזמן. קוצצים דק את כל עשבי התיבול (עירית, עלי נענע, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק) ומוסיפים לקערה.
אם רוצים להוסיף את הפיצוחים לקערת הסלט, יש לקלות במחבת ללא שמן את גרעיני החמנייה וגרעיני הדלעת עד שמריחים ריח נהדר בכל הבית.
בקערה קטנה מערבבים היטב את את מרכיבי הרוטב (שמן, מיץ לימון סחוט טרי, מלח, פלפל שחור, צ’לי), יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, מגישים בטמפרטורת החדר וחוגגים.
המתכון של לאה מאיר, מתוך “אמהות מבשלות ביחד” – ספר המתכונים של לאה מאיר.