הצטרפו לקבוצת המתכונים בוואטסאפ
יום הטבעונות העולמי (World Vegan Day) מתקיים ב-1 בנובמבר, והוא מצוין ברחבי העולם בהתכנסויות, פיקניקים ואירועי ספורט, לצד פעילות למען בעלי החיים, בריאות האדם ושמירת כדור הארץ.
לרגל יום הטבעונות, השף הראשי של רשת קפה גרג, חושף מתכון להכנת תבשיל תאילנדי: הפאד קפאו. מדובר במנה טבעונית, קלילה וטעימה מהמטבח האסייתי.
מרכיבים:
250 גרם אורז מבושל
2 כפות שמן
60 גרם בצל סגול
2 סלייסים של צילי ירוק חריף
113 גרם בשר טבעוני
.
60 גרם טריאקי
חופן כוסברה קצוצה
קורט פלפל שחור גרוס
קורט מלח גס
20 גרם בצל ירוק קצוץ
.
צילום דן פרץ
אופן הכנה:
יוצקים שמן על מחבת חמה
מטגנים במחבת 60 גרם בצל סגול
מטגנים במחבת 2 סלייסים של צ’ילי ירוק חריף
מטגנים במחבת 113 גרם בשר טבעוני טחון
מקפיצים הכל יחד במחבת – לקראת סוף ההקפצה מוסיפים 60 גרם טריאקי וחופן של כוסברה קצוצה.
מטגנים ביצת עין.
.
סידור המנה:
מסדרים על צלחת הגשה צד אחד אורז חם, ובצד השני את הבשר הטבעוני המתובל ובאמצע מעל הכל מניחים ביצת עין אחת שלמה.
סגירה מעל ביצת העין של פלפל שחור גרוס, מלח גס, ובצל ירוק קצוץ.
בתיאבון….
.
.
.