מצרכים:
- 4 עלי סיגר למילוי
- 100 גרם גבינת פטה מלוחה (אנחנו משתמשים בפטה טבעונית)
- 20 גרם פיסטוק קצוץ בסכין
- 20 גרם אגוזי מלך קצוץ בסכין
- 30 גרם צימוקים אוזבקים
- 50 גרם דבש
- 10 גרם מים רותחים
- 5 גרם שאטה יבש גרוס
- מיץ מחצי לימון
ליצירת דבק
- 30 גרם קמח
- 30 גרם מים
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- חותכים את הגבינה ל-4 מקלות בעובי חצי ס”מ
- פורסים את העלים על משטח העבודה
- קוצצים את הפיסטוקים הצימוקים ואגוזי המלך
- יוצרים דבק מהקמח והמים
- שמים בקצה כל עלה מקל גבינה וחצי כף מתערובת הצימוקים הפיסטוק והאגוזים
- מגלגלים סיבוב מקפלים מהצדדים ומדביקים בעזרת הדבק
- מגלגלים עד סוף העלה ומדביקים שוב היטב כדי שהמילוי לא יברח
- מטגנים בשמן להזהבה מוציאים לקערת ערבוב עם הדבש השאטה המים והמיץ הלימון
- מגישים חם!