אם נמאס לכם לאכול כל יום אותו דבר ואתם צריכים קצת גיוון – אולי תנסו חגבים? בפרדס חנה-כרכור החלו לאחרונה למכור חגבים, במעדניית “המזווה” במושבה. דור כהן, מהיזמים של המעדנייה, כתב בחשבון הפייסבוק שלו כי “יש כאלה שירמו גבה, יש כאלה שיגעלו, יש כאלה שיחשבו שזה גימיק חולף, אני חושב שזה העתיד! שמחים וגאים להיות הראשונים בארץ שמוכרים במעדניות המזווה – בוטיק אוכל מוצרים מהעתיד!”.
כהן מספר על “חרגול טק” – חברת “פודטק” (ההייטק של האוכל) שמפתחת מוצרים כשרים מחגבים. לדבריו, החגב עשוי מ-100% חלבון, עשיר בסיבים תזונתיים, “טעים ברמות ואם תוסיפו קצת קמח חגבים לקציצות/לקבב, או חתיכות חגבים מיובשים לסלט או לכל מנה אחרת, תגלו שתפקיד החגב להעצים טעמים ברמה משוגעת. יש כאלה שאומרים שיש לחגב טעם של פטריות, אחרים יגידו של קקאו, חבר צוות במזווה חשב שהוא מזכיר גרעיני חמניה קלויים”.
עוד הוסיף כהן כי מדובר במזון “טבעי 100%, מתאים לקיטו, פליאו או לכל תזונה אחרת, הוא בריא בטירוף וכמו שכבר אמרתי טעים ברמות. נכון לעכשיו יש כמו מוגבלת רק בסניף פרדס חנה, בקרוב יגיעו כל ייתר המוצרים והפיתוחים שאנחנו עושים על בסיס חגבים. העתיד כבר כאן”.
דור כהן (31), תושב המושבה, החל את דרכו הקולינרית בעולם השרקוטרי (אומנות הניקנוק), טייל בכל העולם, למד מהטובים ביותר, וכיום הוא שותף ואחראי על ייצור מוצרי הבשר של המזווה.
// חגב. צילום: PIXABAY
מיליארדים מסביב לעולם כבר אוכלים חגבים וחרגולים: בתאילנד, בסין ובאינדונזיה מטגנים אותם בטיגון עמוק; במזרח התיכון – במיוחד בערב הסעודית ובתימן – קולים אותם; ביפן קוראים להם אינגו ואוכלים אותם מתוקים; במדינות אפריקאיות רבות מטגנים אותם בקצת שמן ומלח; מקסיקנים מטגנים אותם בצ’ילי ובליים, או מגישים אותם קצוצים בתוך טאקו.
גם אם הרעיון לאכול חגבים אינו ממש חדש, מה שדרור תמיר, מנהל “חרגול פודטק” החליט לעשות הוא להקים את חוות גידול החגבים המסחרית הראשונה בעולם. וכעת, בצפון הארץ, תמיר מגדל חרקים, שכאמור מגיעים כעת גם למושבה.