״אני לא מחפש מקום לגדול. גם אם אגדל ל- 20,000-30,000 בקבוקים, לא מעבר לזה. רוצה להמשיך כיקב משפחתי. רציתי ליצור משהו אינטימי שלי ממקום של תשוקה, ואני רוצה להנחיל אותו בהמשך לילדים”. כך, באלגנטיות ובצניעות האופייניים לו, הסביר קובי ארביב, תושב אור עקיבא, מדוע אין בכוונתו להגדיל את יקב הבוטיק הביתי שלו, לאחר שהתבשר כי נבחר ליינן השנה מטעם האתר פודיז (“Foodies אכול ושאטו”).
ארביב החל את דרכו ביקב “מיה לוצ’ה” הפרטי שלו בשנת ב-2008. במקביל ובנוסף, הוא היינן הראשי של יקב רקנאטי מאז 2016. “במהלך החנוכה הגעתי לראשונה עם חבר לביקור ביקב שממוקם מאחורי בית הוריו באור עקיבא (הנה כבר אור אחד שקשור לשם היקב)”, כתבו עליו ב-פודיז. “מסתבר כי תחילה מיקם קובי את היקב על הגג מעל מגורי ההורים, ותושבי הרחוב השקט וסביבתו זוכרים את המשאית עם המנוף שהייתה חוסמת את הרחוב ומעלה את הענבים ליקב”.
// קובי ארביב. צילום: יוהנס פלטן
“אני לא רוצה להיות מיוחד, אלא לעשות מה שמתאים לי”, סיפר לאתר קובי, שמייצר כ- 12,000 בקבוקים בשנה. 60% מהיין שלו נמכר בישראל, באמצעות המפיץ ‘בכחוס’ – אורי ברוך, בעיקר למסעדות ידועות כמו בסטה, שילה, משייה, פרונטו, הוטל מונטיפיורי קלארו, דלאל, מונא, צ’אקרה וכאן לא נגמרת הרשימה, ומעט מאוד לחנויות. “אנחנו בוחרים בפינצטה כי חשוב לי שאת היין ישתו עם אוכל”, דברי קובי. 40% מהיין של מיה לוצ’ה מיוצא לעולם, כששמו של מנהל היצוא הוא קובי ארביב. “אני מייצא לבד לארה”ב, קנדה, בלגיה, צרפת, ולמסעדה ספציפית בגרמניה – מסעדת המישלן prism של השף גל בן-משה, שחברים מהתחום קישרו בינינו”. למי שרוצה להזמין דרך האתר או להניע את הרכב ולהגיע לקובי לאור עקיבא, לא כדאי. “אין לי יין למכור – אני מחויב למסעדות”, סיכם.