במועצת פרדס חנה-כרכור יצאו השבוע בקול קורא לפעילים סביבתיים, מה שממשיך את המהפכה הירוקה שמובילים במועצה. על פי ההודעה, מחלקת איכות הסביבה באגף שפ”ע בשיתוף מרכז צעירים והמדור לעבודה קהילתית מזמינים קבוצות להציע יוזמות סביבתיות, תקציב של 50 אלף ש”ח יחולק בין הקבוצות הזוכות למימוש היוזמות שיבחרו. הרשמה בקישור הבא
ובתוך כך, שלושה מתקני איסוף פסולת אלקטרוניקה הוצבו לאחרונה במושבה. בין היתר הוצבו הפחים בדרך למרחב-פינת החשמונאים (מרכזון), מתנ”ס פרדס חנה (ליד מכולת אלדד ואירית) ומרכז פוליצר בכרכור.
הפסולת אותה יכולים התושבים לזרוק לפחים החדשים הם בין היתר מחשבים, טלפונים סלולריים, טלוויזיות, מקררים, מיקרוגלים ועוד. על פי המועצה, הפחים שכבר הוצבו מתמלאים בקצב מספק ונראה כי הפיילוט המדובר נוחל הצלחה”.
פסולת אלקטרונית מכילה חומרים רעילים רבים ביניהם עופרת, סלניום, כספית, קדמיום, בריליום, בדיל ומעכבי בעירה בחלקי הפלסטיק השונים. טיפול בפסולת אלקטרונית עלול לכלול סיכון רב לעוסקים במיחזורו ויש לנקוט באמצעי זהירות מחמירים ביותר. בעיית הפסולת האלקטרונית בעולם חמורה ביותר ובבסיסה עומדת הבעיה של הגעת פסולת אלקטרונית למשרפות ומזבלות ציבוריות בהן לא נעשה טיפול ראוי. בנוסף, מדינת ישראל דלה בשטחי הטמנה ועל כן גם סוגיה זו מהווה סיכון אקולוגי משמעותי.
איסוף פסולת אלקטרונית הוא האתגר המרכזי במחזורה. אתגרי האיסוף העומדים בפני הרשויות המקומיות, גורמי האיסוף או גופים מסחריים, מחייבים יצירתיות. אחת הסיבות נעוצה בעלויות המחזור אל מול הרווחיות במחזור פסולת אלקטרונית. כך, לדוגמא, במקרה של מוצרי חשמל גדולים כמו מקררים. עלות הובלתם, בשל גודלם ומשקלם, עולה על התועלת בהליך מחזור חומרי הגלם.