מאמר שפורסם לפני כשבועיים במגזין הרפואי “VERY WELL HEALTH”, מצא קשר בין אכילה משקית פופקורן המיועדת לשימוש במיקרו לבין סרטן ומחלות שונות לרבות מחלות בדרכי הנשימה. כך פורסם באתר “מאקו”.
לפי המצוין, “הקשר הפוטנציאלי בין פופקורן במיקרוגל לסרטן, נובע מהכימיקלים שנמצאים בשקיות הפופקורן, ה- PFAS העמידים לשומן, מה שהופך אותם לאידיאליים למניעת חלחול שמן דרך שקיות פופקורן. הבעיה איתם היא שהם מתפרקים לחומצה בשם PFOA – כימיקל שעל פי החשד גורם לסרטן”.
עוד נטען, כי אם החומרים הרעילים מצויים בשקית בכמות גבוהה, עלולה להיגרם תופעה המכונה “פופקורן ריאות” – תופעה שגורמת לצמצום מעברי האוויר וגורמת לשיעול, צפצופים וקוצר נשימה. ארגוני בריאות בארה”ב מדווחים כי החומר המסוכן בשקית אינו מיוצר עוד במדינה.
ד”ר מרינה תמיר צדקין, פארמקולוגית קלינית ומומחית לזיהומים במכללה האקדמית רמת גן, אמרה לחדשות 12: “חימום השקית גורם לפליטת רעלים רבים, העלולים לגרום למחלות כמו סרטן, מחלות כרוניות, מחלות נשימה ועוד. לדבריה: “כדי לאכול פופקורן באופן בטוח, אפשר להכינו בבית בקלות בשיטה הקלאסית, על ידי שימוש בגרגירי תירס ובסיר. אם בכל זאת בוחרים להשתמש בפופקורן הנמכר בשקית, יש לוודא שמצוין על האריזה כי היא אינה מכילה PFAS”.