המאפייה הסודית שהפכה למוקד עלייה לרגל. מאפיית הנדלר בקיבוץ מעיין צבי הפכה לאחרונה לעצירת חובה לכל מי שעובר באזור זיכרון יעקב, בדרך אל.. ובדרך מ… מי שאחראית לבאזז סביב המקום היא בלוגרית האוכל אפרת רענן, ששיתפה באינסטגרם את עשרות אלפי העוקבים שלה, על פינת החמד שמצאה. בסטורי היא מראה את מבחר המאפים, המתוקים והמלוחים, מעוררי התאבון שיש למקום להציע.
“אחד המקומות האהובים עליי בשישי ובכלל עצירת חובה באיזור זכרון ובדרך לצפון, עם פחמימות ומלאאא דברים טובים שעושים מזה שמח בבטן ובלב” כתבה, “אם יש סיכוי קטן שאתם עוד לא מכירים- סורו מהר מהר להיילייט ״זכרון יעקב״ ופנו לכם את שישי הבא”.
View this post on Instagram
אז מה יש בפינה הנסתרת הזו שגורם לאנשים מכל קצוות הארץ להתלהב? למעשה מדובר במכולת של הקיבוץ, שנקראת “הנדלר”. מבחוץ המקום נראה כמו מכולת רגילה לחלוטין, אבל כשנכנסים פנימה מגלים, שמה שהולך בפנים הוא לא רגיל בכלל. בתוך המכולת נמצאת מאפייה וקונדיטוריה בשם “פינת אוכל”, ומי שאחראי על היצירות הקולינריות הוא קונדיטור צרפתי בשם דידיה.
בכניסה ישנה עמדה גדולה של באגטים צרפתיים, לחמי מחמצת ומאפים מלוחים שונים, משמאל מסודרות מעבר לויטרינה עוגות וקינוחים יפייפים ואם זה לא מספיק, בפנים תגלו שלל מאפים טעימים, שגם מצטלמים נהדר לאינסטגרם.
המכולת, המאפייה והקונדיטוריה כשרים, אבל פתוחים כל השבוע (כולל שבת). במהלך השבוע אופים במקום בעיקר לחמים, פוקאצ’ות, בורקסים ומאפים בסיסיים. בימי שישי תוכלו למצוא את המבחר הגדול ביותר עם שלל מאפים מיוחדים שמשתנים מדי שבוע, ובשבת נמכרים במקום בעיקר לחמים ועוגות מהויטרינה.