מגדלור ניוז

לרגל טו באב, חג האהבה היהודי, החל השנה ב 12 לאוגוסט, חברת אורגניקזון המתמחה בייבוא ושיווק מותגים  אורגניים ואיכותיים לסביבה,  מציעה מתכון להכנת עוגיות לב טבעוניות עשויות משקדים:  פריכות ומלאות אהבה.

המתכון באדיבות יעל אלעד- מאמנת כושר ובלוגרית למתכונים בריאים, המשתמשת בנייר אפייה של המותג  –  השומר על איכות הסביבה, אקולוגי ועשוי מנייר טבעי, ללא מלבינים ולכן הוא בריא יותר במגע עם אוכל.

המצרכים:
–        אחד ושלושת רבע כוס קמח כוסמין לבן
–        רבע-חצי כוס סוכר קנים (אם אתם עושים ציפוי שוקולד מעל כדאי להפחית כמויות סוכר מהעוגיה)
–        כפית סוכר וניל (בעדיפות לסוויטאנגו)
–        175 גרם חמאה טבעונית קרה ורכה
–        רבע כוס קמח שקדים

// צילום: יעל אלעד 

במעבד מזון לטחון הכל יחד עד שמתקבלים פירורים,
ואז להוסיף: 2 כפות שטוחות רסק תפוחים וכף חמאת שקדים.
טוחנים יחד לעוד כמה שניות לבצק אחיד וחלק
לקמח מעט את הנייר אפיה האקולוגי
לרדד את הבצק לעובי של 1 ס״מ ולקרוץ צורות
לחמם תנור ל160 ולאפות ל10-15 דק׳
לבדוק את העוגיות אחרי 12 דק׳ ורק אם עדיין רכות לתת 3 דק׳ נוספות
העוגיות צריכות להשאר בהירות, תבדקו לפי התחתית שזה מספיק אפוי

 

טיפ של יעל: אפשר לעשות ציפוי לעוגיות עם 100 גרם שוקולד מריר או שוקולד לבן פרווה מומס וכפית שמן קוקוס.

לשמור בקופסא אטומה במקום מוצל – העוגיות נשמרות טובות עד חודש מהאפיה.

עקוב
Notify of
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן