לרגל טו באב, חג האהבה היהודי, החל השנה ב 12 לאוגוסט, חברת אורגניקזון המתמחה בייבוא ושיווק מותגים אורגניים ואיכותיים לסביבה, מציעה מתכון להכנת עוגיות לב טבעוניות עשויות משקדים: פריכות ומלאות אהבה.
המתכון באדיבות יעל אלעד- מאמנת כושר ובלוגרית למתכונים בריאים, המשתמשת בנייר אפייה של המותג – השומר על איכות הסביבה, אקולוגי ועשוי מנייר טבעי, ללא מלבינים ולכן הוא בריא יותר במגע עם אוכל.
המצרכים:
– אחד ושלושת רבע כוס קמח כוסמין לבן
– רבע-חצי כוס סוכר קנים (אם אתם עושים ציפוי שוקולד מעל כדאי להפחית כמויות סוכר מהעוגיה)
– כפית סוכר וניל (בעדיפות לסוויטאנגו)
– 175 גרם חמאה טבעונית קרה ורכה
– רבע כוס קמח שקדים
// צילום: יעל אלעד
במעבד מזון לטחון הכל יחד עד שמתקבלים פירורים,
ואז להוסיף: 2 כפות שטוחות רסק תפוחים וכף חמאת שקדים.
טוחנים יחד לעוד כמה שניות לבצק אחיד וחלק
לקמח מעט את הנייר אפיה האקולוגי
לרדד את הבצק לעובי של 1 ס״מ ולקרוץ צורות
לחמם תנור ל160 ולאפות ל10-15 דק׳
לבדוק את העוגיות אחרי 12 דק׳ ורק אם עדיין רכות לתת 3 דק׳ נוספות
העוגיות צריכות להשאר בהירות, תבדקו לפי התחתית שזה מספיק אפוי
טיפ של יעל: אפשר לעשות ציפוי לעוגיות עם 100 גרם שוקולד מריר או שוקולד לבן פרווה מומס וכפית שמן קוקוס.
לשמור בקופסא אטומה במקום מוצל – העוגיות נשמרות טובות עד חודש מהאפיה.