מגדלור ניוז

לרגל ראש השנה וחגי תשרי, חברת אורגניקזון מציעה מתכון לעוגת קראמבל תפוחים, טבעונית. מדובר בעוגה חגיגית, יפה להגשה, קלה להכנה, ובזכות שימוש בתבניות אפייה אקולוגיות גם שומר על איכות הסביבה. תבנית האפייה היא טבעית וללא מלבינים, לכן בריא יותר במגע עם האוכל. המתכון באדיבות יעל אלעד – מאמנת כושר ומתכונאית טבעונית.

מצרכים יבשים:
1.5 כוסות קמח כוסמין בהיר
1/2 כוס סוכר קנים
כפית סודה לשתיה
1.5 כפיות א.אפיה
קורט מלח

מצרכים רטובים:
גביע יוגורט בטעם טבעי טבעוני של תנובה
כף וחצי רסק תפוחים טבעי
5 כפות שמן קוקוס או שמן צמחי
כפית תמצית וניל
*כף חומץ+ רבע כוס חלב סויה (לא להחליף בחלב אחר)
לערבב יחד בקערה קטנה/כוס ולהשאיר בצד 3-5 דקות.

לקישוט:
2 תפוחים ירוקים קלופים
כף סוכר קוקוס/קנים
כפית קינמון

// צילום: יעל אלעד

אופן ההכנה:
לערבב יבשים בנפרד ורטובים בנפרד למעט החומץ עם החלב
לאחד את התערובות ורק אז להוסיף את החלב+חומץ ולערבב בעזרת מרית
במידה והתערובת יבשה ולא מתערבבת אחיד להוסיף עוד כף-2 כפות חלב בהדרגה
למזוג לתבנית
לקלף 2 תפוחים ירוקים לגלען אותם
לפרוס לפרוסות דקות (לא מדיי)
להניח על הבלילה
לפזר בעזרת היד סוכר
לסנן את הקינמון מעל
לאפות בתנור שחומם מראש על 170/180
ל30 דק׳ על טורבו
ועוד 15 דק על מצב עליון ותחתון

אופציה שניה לקישוט:
קראמבל:
2 כפות קמח שקדים
כף סוכר קנים
כף חמאה טבעונית או שמן קוקוס במצב רך (לא נוזלי)
לערבב
ולפורר בעזרת היד מעל הבלילה
להגיש עם גלידה וניל/סורבה קוקוס או קרם קוקוס

עקוב
Notify of
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן