לרגל יום הטבעונות החל שיחול ביום הבחירות בישראל, 1.11.2022, והוא מצוין ברחבי העולם, בפעילויות למען בעלי חיים, בריאות האדם ושמירה על כדור הארץ, חברת אורגניקזון בית למותגים טבעוניים בלבד, מציעה לרגל יום הטבעונות מתכון להכנת פשטידה טבעונית דלת קלוריות, ללא גלוטן.
מדובר בפשטידה קלה להכנה, טעימה, יפה להגשה, ובזכות שימוש בתבניות אפייה אקולוגיות של המותג If You Care גם שומר על איכות הסביבה. תבנית האפייה היא טבעית וללא מלבינים, לכן בריאה יותר במגע עם האוכל. המתכון באדיבות יעל אלעד – מאמנת כושר ומתכונאית טבעונית.
מתכון לפשטידה טבעונית דלת קלוריות ללא גלוטן:
רטובים:
2 חבילות טופו משי
2 כפות טחינה גולמית
כף חומץ תפוחים
יבשים:
כוס קמח שיבולת שועל (ללא גלוטן)
2 כפיות אבקת אפיה
חצי כפית מלח ורוד
חצי כפית שום יבש
כפית כורכום
תוספות:
גרעיני תירס בשימורים ללא סוכר 123 גרם
כוס ברוקולי מבושל
לפזר מעל הכל קמח שקדים.
// צילום: יעל אלעד
הכנה:
לחמם תנור ל-180 על מצב טורבו
בקערה לערבב את כל היבשים בעזרת מטרפה
להוסיף רטובים ואת גרעיני התירס אחרי סינון ולערבב
לשטח את התערובת לתבנית אפיה
לנעוץ את פרחי הברוקולי
אם יש צורך לשטח שוב את התערוב
לפזר מעל קמח שקדים
לאפות ל-30 דק׳ במידה ועדיין נראה לא יציב להוסיף 15 דק’ אפיה על גריל עליון ותחתון.
הפשטידה מתייצבת עוד אחרי הקירור.
בתיאבון!