מגדלור ניוז

כל ילד וילדה מכירים היטב את הטקס סביב נפילת שיני החלב ושמירתם עבור פיית השיניים. במקרה של גילי בצלאל, את תפקידה של פיית השיניים החליפה אלילת המזל.
לפני מספר ימים, בזמן שהיתה בשיעור בבית הספר, הרגישה בצלאל, מהיישוב משגב, שאחת משיני החלב שלה, שן טוחנת שהתנדנדה, נפלה ונשאפה בטעות. הילדה המבוהלת עדכנה את המורה, שיצרה קשר עם הוריה והסבירה להם את שארע.

מאחר והילדה גם התלוננה על כאב בזמן נשימה עמוקה, החליטו ההורים לקחת אותה לבדיקה במרפאה הקרובה לביתם, שם בוצע צילום דימות ובדיקה טכנית על מנת לוודא שהשן שנבלעה לא נמצאת בוושט. בעקבות הבדיקות שבוצעו, ותלונותיה של הילדה על הכאב שלא חלף, הומלץ להורים להגיע למיון הילדים ברמב”ם וכך הם עשו.

“הגענו לרמב”ם בשעות הערב המוקדמות. גילי הרגישה בסדר ולא היתה תלונה מיוחדת מעבר למה שהיא התריעה עליו מוקדם יותר”, משחזרת נועה כץ, אמה של גילי, “אבל משנכנסנו למיון פתאום חל שינוי במצבה והיא התקשתה לנשום”.
ככל הנראה, השן שנשאפה מוקדם יותר והתמקמה בריאה השמאלית של בצלאל, זזה ועלתה למעלה, כשמיקומה החדש חוסם את דרכי הנשימה של הילדה. בתוך זמן קצר חלה החמרה במצבה והיא התמוטטה כשהיא סובלת מקוצר נשימה.

צוות מיון הילדים, שנכח במשמרת וכלל רופאים בכירים מתחום רפואה דחופה, מתמחים וצוות סיעודי, הגיע אל מקום האירוע והעביר את הילדה באופן בהול אל חדר הלם, שם הוא הונשמה על מנת לייצב את מצבה, כאשר אל הצוות המטפל הצטרפו רופאי אאג והרדמה.

“בשלב מסוים נשקפה סכנה לחייה של הילדה”, מסבירה ד”ר עידית פסטרנק, משנה למנהל מיון הילדים בביה”ח “רות” לילדים ברמב”ם, אשר טיפלה בבצלאל, “מרגע שהיא התייצבה, רצנו איתה אל חדר הניתוח ובהליך עדין, מונחה מצלמה, שלף הצוות את השן מהריאה שלה. זמן קצר לאחר מכן גילי נגמלה מההנשמה, לאחר מכן היא הועברה להמשך השגחה במחלקת טיפול נמרץ ילדים ולמחרת הבוקר היא כבר שוחררה לביתה כשהיא בריאה וחשה בטוב”.

את האירוע הדרמטי שיכל היה להסתיים אחרת, אמה של בצלאל עדיין מעכלת: “זה היה מזל גדול להיות במקום הנכון ובזמן הנכון. לא חשבנו לרגע שזה יכול להגיע לזה. כשהיא התחילה לסבול מקשיי נשימה וכשראיתי את הצוות רץ אליה, הבנתי בדיוק מה קורה וזה היה מבעית. אני פשוט מלאת תודה על הכל”.
משחזרה בצלאל אל שגרת חייה, היא חולקת את סיפור שלה עם ילדי הכיתה שלה. כשהיא מציגה את השן שעומדת במרכז הדרמה, בצלאל מספרת להם מניסיונה איך כדאי להתנהג במקרים כאלה.

“מצב של השתנקות עלול להיות מסכן חיים”, מסכמת ד”ר פסטרנק, “במקרה שילד משתנק ויש חשד או ידוע שהכניס עצם זר לפה, לא לקחת סיכון. חייבים ללכת להיבדק. יש להגיע למיון על מנת שרופא יאזין לריאות, יפנה לצילום במידת הצורך ויקבל החלטה על המשך טיפול במידת הצורך. גילי הגיעה בדיוק בזמן, ולשמחתנו הסיפור הזה הסתיים בשלום”.

עקוב
Notify of
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן