מתכון משנה חיים לעוגות שמרים! קל קל קל, רק צריך קערה וכף וזמן פנוי:) באדיבות קוקי כיף
מצרכים ל2 תבניות אינגליש קייק
בצק:
500 גרם (3.5 כוסות) קמח לבן
6 גרם (2 כפיות שטוחות) שמרים יבשים (אינסטנט)
80 גרם (1/3 כוס + כף) סוכר לבן
80 גרם (1/3 כוס + כף) שמן צמחי
160 גרם (2/3 כוס) מים
160 גרם (2/3 כוס) חלב צמחי
חצי כפית מלח
מילוי שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר (יש עוד!)
50 גרם (1/4 כוס) שמן
50 גרם (6 כפות) קקאו
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
50 גרם שוקולד קצוץ
מילוי חמאת בוטנים וריבה:
250 גרם (1 כוס) חמאת בוטנים
250 גרם (1 כוס) ריבה
סירופ סוכר:
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 גרם) מים
אופן ההכנה
1. הכינו את הבצק:
שפכו לקערת הכנה קמח, סוכר ושמרים וערבבו. צרו שקע במרכז ושפכו פנימה את שאר הרכיבים. ערבבו הכל בעזרת כף/לקקן עד למרקם אחיד (פחות או יותר.. הכל צריך להתאחד, המרקם לא יהיה ממש אחיד כמו בבצק רגיל, זה בסדר).
2. התפיחו אותו:
כסו את הקערה והניחו להתפחה ל2-4 שעות בחוץ.
(אפשר לחלופין להניח לרבע שעה בחוץ ואז להעביר למקרר ל8-24 שעות, יכול להיות שהוא לא יכפיל את נפחו, אבל הוא יהיה יותר נוח לעבודה. להתפחה מהירה יותר אפשר להניח בתנור על החום הכי מינימלי או כבוי עם קערת מים רותחים בתחתית שלו, וכך זה יתפח תוך 45 דקות, אבל יהיה דביק ורך מדי לרידוד- אז אני ממליצה לאחר מכן להעביר לרבע שעה לפריזר ואז לעבוד איתו).
3. הכינו את מילוי השוקולד:
מדדו את רכיבי המילוי של השוקולד, חוץ מהשוקולד הקצוץ, לקערה וחממו כחצי דקה-דקה במיקרו, וערבבו להמסה מלאה. הניחו במקרר כ20 דקות עד למרקם נוח למריחה (סביר להניח שהקוטר החיצוני יתקשה יותר מהפנימי, אפשר לערבב טוב טוב ולקרר עוד קצת).
4. הכינו את הסירופ:
המיסו את המים והסוכר יחד בקלחת וכבו את האש ברגע שכל הסוכר נמס (כדאי לערבב קצת ברגע שחלקו נמס).
5. עבדו את הבצק:
לאחר ההתפחה הראשונה- קמחו משטח עבודה, את הבצק ואת הידיים. הוציאו את הבצק אל המשטח המקומח. משכו את הבצק מהצדדים מלמטה אל המרכז העליון שוב ושוב, והמשיכו לקמח את המשטח כשהוא מתנקה מקמח. עשו זאת עד שהבצק נהיה קצת פחות דביק וקצת יותר חלק במרקם. חצו אותו לשניים, החזירו חצי אחד לקערה וכסו אותו.
6. רדדו ומלאו את הבצק:
עבדו עוד קצת את החצי הראשון. קמחו שוב את משטח העבודה, הניחו את הבצק במרכז וקמחו אותו מלמעלה. רדדו אותו למלבן בעובי כחצי סנטימטר (המשיכו לוודא שהוא מקומח מלמעלה ומלמטה כדי שלא יידבק למשטח או למערוך, בצק ללא לישה הוא דביק יותר מבצק שמרים קלאסי ורק כך הוא יהיה נוח לעבודה). מרחו כחצי ממילוי השוקולד על כל הבצק. קפלו את הבצק קיפול מעטפה- הביאו את הקצה העליון לכיוון התחתון, אך לא עד הסוף. הרימו את התחתון מעל העליון. רדדו את הבצק המקופל לבערך חצי מהעובי, זה בסדר עם המילוי קצת מתפרץ החוצה ואם הבצק קצת נקרע מלמעלה. מרחו את הבצק בשאר המילוי, השאירו את הקצה נקי, ופזרו את השוקולד הקצוץ. גלגלו את הבצק לכיוון הקצה הנקי (אפשר להרטיב את הקצה טיפה עם האצבע כדי שיהיה דביק ויסגור טוב את הנחש המגולגל הזה). חצו את הבצק המגולגל לאורך. סובבו את החצאים כדי שהחתך יהיה כלפי מעלה. גלגלו אחד מעל השני כדי ליצור את צורת הבורג. העבירו בזהירות לתבנית.
7. כסו והניחו בחוץ להתפחה ל40-30 דקות, להכפלת הנפח.
8. חזרו על שלבים 6 ו7 עם החצי השני של הבצק. הפעם מרחו על המלבן הראשון את חמאת הבוטנים, ולאחר הרידוד שלו מרחו את הריבה ואז גלגלו.
9. הדליקו תנור ל180 מעלות טורבו. מרחו את המאפים במעט חלב סויה. אפו במשך כ35 דקות עד להשחמה יפה.
10. הוציאו את הכל ומרחו בנדיבות בסירופ סוכר (ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור!! לא לחכות).