מגדלור ניוז צרכנות | 16.12.2024 | 20:43
הם עגולים, דביקים, עשויים מבצק שמרים רך שמרגיש כמו ענן, ובכל ביס מגדירים מחדש את המושג "שחיתות". הסינבונס, המאפים האמריקאיים הקלאסיים, תופסים תאוצה מחודשת בישראל והופכים לטרנד שלא ניתן להתעלם ממנו.
מה זה בעצם סינבון? הוא מאפה שמרים המגולגל בצורה של שבלול, ממולא בשכבות של קינמון וסוכר, ונמרח בגלייז מתוק שמוסיף לו מראה מבריק וטעם חלומי. יש אינספור גרסאות למאפה המפתה הזה – עגולים או מרובעים, שטוחים או עבים, עם גלייז חמצמץ או מתוק, ספוגים בחמאה או דומים יותר לעוגה. למרות ההבדלים, כולם חולקים מכנה משותף אחד: הם מאפים מפנקים וממכרים במיוחד, שמזכירים שמיכת פוך שמחממת מבפנים.
בכתבה שפורסמה לאחרונה באתר "מאקו" הומלצו שני עסקי אוכל חדישים שמציעים את הסינבון – האחד בבנימינה והשני בפרדס חנה.
פומו בבנימינה-גבעת עדה היא מעדנייה קסומה בלב בנימינה שקשה להיכנס אליה מבלי להתאהב. בין הכריכים המעוצבים בוויטרינה, תמצאו את הסינבונים, שהפכו למוצר הדגל של המקום מאז שנפתח לפני חמש וחצי שנים. הסינבונים של פומו מגיעים בשתי גרסאות: קלאסי עם קינמון או גרסת המייפל.
הגרסה עם המייפל ממולאת בחמאת מייפל שמיוצרת במקום, ומעליה נמרח גלייז מייפל יחד עם שטרויזל קינמון שעובר אפייה מוקדמת. התוצאה? סינבון מקורי בעל טעם עמוק ומיוחד, שמעניק חוויית ביס ייחודית. מחיר: 18 שקלים.
במושבה הסמוכה נמצאת נוילנד, בפרדס חנה-כרכור, מעדנייה חדשה שמציעה תפריט עשיר של כריכים, סלטים, וכמובן, סינבונים שמככבים בדלפק המכירה. כאן תמצאו סינבון קלאסי מושלם – עגול, רך, ושמנמן במידה המדויקת. הוא נמרח בקרם שמנת חמוצה שמאזן את המתיקות, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור מי שרוצה להכיר את עולם הסינבונים בצורה הכי נכונה. גם כאן המחיר הוא 18 שקלים.