רחבי הרשת
טרפת ה”רולאפס”, אותו ממתק גומי עליו שמים גלידה שהתפרסם בטיקטוק מסרב לדעוך, ובשוק נרשם ביקוש חסר תקדים לממתק שקיים בשוק מאז שנות ה-80, מחסור בחנויות וכאלה שהצליחו להשיג חבילות ומציעים יחידה אחת במחירים מופקעים של 100 שקלים או יותר.
אולם כעת, במשרד הבריאות יוצאים למלחמה חזיתית נגד הממתק הנחשק. “מי לא שמע על הממתק הזה וראה סרטונים ויראליים שלו עוטף גלידה, חורך ומציף את הרשתות החברתיות, ואפילו שמענו אתמול שניסו להבריח כמות גדולה שלו בנתב”ג. אז על מה כל הטירוף?”, נכתב בפרסום של המשרד.
במשרד הבריאות לא הסתפקו במילים חמות והוציאו אזהרה חד משמעית: “לפני שמצטרפים לטרנד ומשלמים מחירים מופרכים על ממתק שעוטף גלידה, אולי כדאי שתכירו כמה מהרכיבים שהוא מכיל”, צוין.
במשרד מנו את הבעיות עם הממתק: “גלוקוז, סירופ תירס וסירופ תירס מיובש הם כולם סוכר – המון סוכר ומסוגים שונים. צריכת סוכר נמצאה קשורה בעליה במשקל.
“אל צריכת סוכר מיוחסות מגוון תחלואות נלוות כגון מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם, סוכרת מסוג 2, כבד שומני, סרטן, עששת ועוד. בנוסף כל הסוכרים עלולים להחמיר תסמינים של ADHD ולהשפיע על דפוס התזונה ובחירת מזונות״.
במשרד מציינים כי ״עקב כך, כבר ב-2015 ההמלצות התזונתיות לציבור מטעם גופים ממשלתיים וארגוני בריאות רבים כללו הפחתה משמעותית של צריכת סוכר״.
״שמן דקלים ושומן שעבר הידרוגנציה מכילים רמות גבוהות של שומנים רוויים, המעלים את הכולסטרול הרע ואת הסיכון למחלות לב וכלי הדם. זאת בנוסף לבירוא היערות לצורך הפקת השמן, שזו השפעה שלילית עצומה על הסביבה.
“חומרי טעם וריח טבעיים ומלאכותיים המקנים פרופיל טעמים לא טבעי ושעשוי להשפיע על דפוס אכילה, בחירת מזונות ותחושות רעב ושובע. אז זיכרו – זה שזה מצטלם טוב, מעורר באזז ושיח ברשת – לא אומר שזה בריא לכם ולילדים שלכם״.