מגדלור ניוז


דיווחי מגדלור ניוז  |  18.11.24  |  19:19 | עדכון ראשון: 7.11.24  |  10:58


ד”ר אירנה וולביק, רופאת נפת חדרה, חתמה (יום שני, 18/11/24) על ביטול צו הפסקה מנהלי לקייטרינג “יוסף אבידן “אורה אט-ליז”. 

במכתב החדש נכתב כי “בתוקף סמכותי לפי סעיף 20 לחוק רישוי עסקים התשכ”ח-1968 (להלן “החוק”) אני מבטלת בזאת את צו ההפסקה המנהלי אשר הוצאתי בתאריך 12.09.2024 לקייטרינג “אורה אט-ליז” אשר ברח’ קומבה 6, חדרה ואשר בניהולך ו/או בבעלותך (להלן: “העסק”).
“אני מבטלת את הצו ההפסקה המנהלי מיום 12.09.2024 לאור ממצאי הביקורת שערכה מפקחת שירות המזון מלשכתנו בעסק ביום 17.11.2024, ובה נמצא כי תוקנו הליקויים שהיוו עילה להוצאת צו ההפסקה המנהלי לעסק. בעקבות התיקונים שביצעתם בעסק הוסרה הסכנה לבריאות הציבור בהפעלת העסק.

“מובהר כי במידה ובביקורות קרובות ימצאו ליקויים מסוג הליקויים שנמצאו בביקורת מיום 11.09.2024, אוציא צו הפסקה מנהלי לעסק ללא שימוע נוסף.
יודגש כי ביטול צו ההפסקה המנהלי אינו מהווה אישור למתן רישיון יצרן ו/או רישיון עסק. עוד יודגש כי ביטול צו ההפסקה המנהלי זה מתייחס לעסק הנמצא ברח’ קומבה 6 חדרה, ואינו מתייחס לצו ההפסקה המנהלי שהוצאתי לעסק אשר בקיבוץ מצר, שכן לגביו צו ההפסקה המנהלי עומד בתוקפו”.

 

נזכיר כי ביום רביעי 6.11, רופאת נפת חדרה במשרד הבריאות הורתה על סגירה זמנית לעסק הקייטרינג וזאת בעקבות ממצאי ביקורת חמורים שנמצאו במקום ב-5.11. בין הליקויים שאותרו אז:
1. תהליכי ייצור, אחסון והגשת מזון לא מופרדים כנדרש לייצור מזון בטוח.
2. היעדר ציוד ייעודי לשמירה על טמפרטורת הובלה והגשה נאותה של המזון.
3. מצב סניטרי ירוד – נמצאו עיליות מזוהמות, אבק ולכלוך בסביבת העבודה.
4. מזון בפג תוקף, ללא מקור ידוע ומסומן בניגוד לדרישות.
5. ייצור מזון ללא פיקוח והבנה נדרשת לייצור מזון בטוח לצריכה.
6. היעדר מסמכים נדרשים להפעלת עסק, כגון תיעוד טמפרטורות בישול, הקירור והגשה.
7. הפעלת העסק ללא רישיון ייצור ורישיון עסק כנדרש בחוק.

בעקבות הממצאים החמורים, המהווים סיכון מיידי לבריאות הציבור, הוחלט להוציא צו הפסקה מנהלי על העסק. העסק יהיה סגור עד ליום 13.11.24, מועד הדיון בבית המשפט לשמיעת העתירה להארכת הצו.
כאמור, כעת חזר העסק לפעול.

עקוב
Notify of
guest
0 .
Inline Feedbacks
View all comments
דילוג לתוכן