רחוב הרצל הוא אחד הרחובות הוותיקים באור עקיבא. בין מרכז העיר לשכונות קנדי ושז”ר, רחוב שבעבר היה מוקד של תלמידים שהתהלכו בו לבתי הספר “רבי עקיבא” ו”רוטשילד” שזה עוד שכן ברחוב בלפור הסמוך.
אך מאז שנפתחה “חלביה” ברחוב הרצל, נראה שמשהו חדש קרה באוויר. בימים האחרונים נכנסתי לשם, לראשונה, אחרי שהרבה מאוד זמן הסתקרנתי להיכנס. ומה נגיד? המסעדה הקטנה והמיוחדת הזו באמת שינתה את האווירה ורחוב הרצל, ואור עקיבא בכלל, נראות אחרת מבפנים ומבחוץ.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
הבעלים ומי שיזם את הכל, עמית אסדו, מקבל הזמנות, מקפיץ פסטה ברוטב רוזה על המחבת, האש מתחת עוצמתית. מקום חם, במובן הטוב של המילה. מוזיקה איטלקית מנעימה כאן את אזור השולחנות, ניתן לשבת בפנים, לקחת טייק-אווי או להזמין הביתה במשלוחים של וולט. את האיטלקיה הזאת אתם חייבים לנסות.
“זיהיתי את הצורך במסעדות חלביות באור עקיבא שמגישות אוכל איכותי באווירה קלילה ולא מחייבת”, מספר לי אסדו (37) שמאז שהשתחרר מהצבא עוסק בתחום המסעדנות. “הייתי יותר בצדדים הניהוליים ובחלק של השירות.
“מאוחר יותר הבנתי שקיימת בי תשוקה לגעת באנשים באמצעות האוכל, וביצירת חווית טעמים ייחודית. לכן, החלטתי ללכת ללמוד בבית הספר בישולים בתל אביב. תוך כדי הלימודים, עבדתי במספר מטבחים עם סגנונות שונים עד שהגעתי למסעדת גוז׳ ודניאל, שהיה עבורי בית הספר הטוב ביותר במשך 4 שנים”.
בתקופת הקורונה ענף המסעדנות חווה קשיים, כך שמצא עצמו ללא עבודה, אבל הוא לא אמר נואש. “הקורונה יצרה שינוי תפיסה בעולם המסעדנות ואני והתחברתי לצורך להביא את איכות חווית האוכל אל האנשים הביתה. ממש להביא את התחושה של ‘דייט’ במסעדה באיטליה אל הבית. אז החלטתי לנסות ולפתוח מקום משלי ובכך להגשים סוג של חלום”.
ב”חלביה” ישנן מגוון מנות, החל מפסטות ברטבים איכותיים, כריכים, סלטים, לזניות, לזניות ומוקפצים. “יש לקוחות שמגיעים במיוחד בשביל הניוקי עם קרם שמנת וערמונים”, מחייך אסדו בין הקפצה להקפצה נוספת במחבת. “אנחנו מכינים אותו כאן בעבודת יד והוא ממש מיוחד, יוצא כמו באיטליה רך ונימוח בפה. את תגובות ההתלהבות אני מקבל גם כשאנשים נוגסים בכריכים עם צליל הקראנץ׳ ש׳מתפוצץ״ בפה. הם מופתעים משילוב הטעמים ומיד חשים בטעם באיכות חומרי הגלם. וכמובן יש את הפסטות והסלטים הרעננים”.
כאמור, “חלביה” נמצאת ברחוב הרצל 4, אור עקיבא, אפשר למצוא אותה באפליקציה של וולט או להגיע ישירות לאסוף. “הכי שווה זה להגיע לשבת ולהתפנק”, מודה אסדו שלא מסתיר את הגאווה שלו בהגשמת החלום. פתוח בין 10:00-22:00 בימים ראשון עד חמישי.
הכל טוב,הבעיה הכל יקר מאוד