אולם אירועים ‘WIN’ בעמק חפר נאלץ לשלם השנה לפדרציה הישראלית לתקליטים 70 אלף שקלים במסגרת הסכם פשרה, לאחר שנתבע כי הפר, לדברי הפדרצייה, זכויות יוצרים בלפחות 21 יצירות. לדברי הפדרציה, זו פנתה 3 פעמים אל אנשי האולם בטרם התביעה אך לא נענתה.
ההפרות המדוברות מתייחסות לשנת 2022. תחילה דרשה הפדרציה לתקליטים בתביעתה 315 אלף שקלים פיצוי וכן הוצאות משפט, אולם לבסוף הגיעו הצדדים כאמור לפשרה.
בסוף 2022 פרסמנו כי פדרציית אקו”ם (אגודת קומפוזיטורים, ומחברים ומו”לים) תבעה את מנהלי בר-המסעדה “גונס” בגבעת אולגה שבחדרה בשל הפרת זכויות יוצרים – אך לבסוף חזרה בה מהתביעה לאחר שהסכם פשרה הושג בין הצדדים.
בתביעה שהוגשה בחודש יולי 2022 לבית המשפט השלום בחדרה, ביקשה הפדרציה הישראלית לתקליטים וקלטות בע”מ כי בית המשפט יחייב את המסעדה ומנהליה לשלם 165,000 שקלים וכן יוציא למקום צו מניעה, בשל הפרת זכויות התובעת בהשמעה ו/או בהרשאה להשמעה פומבית של מוזיקה מוקלטת שלתובעת זכויות בה.
לטענת התביעה, למרות שלא קיבלו הרשאות, בר-המסעדה ומנהליה, הפרו את זכויות התובעת בהשמעה פומבית של מוזיקה מוקלטת. בין היתר טוענת התביעה כי: “למרות ההצעות, הפניות והאזהרות, בכתב ובע”פ, לרבות במכתב התראה מאת ב”כ התובעת, בחרו הנתבעים שלא להסדיר הרשאה כאמור מאת התובעת והמשיכו והם ממשיכים גם היום להפר את זכויות התובעת בהשמעה פומבית של מוזיקה מוקלטת שלתובעת זכויות בה, בבר-מסעדה… עבור השנים 2020, 2021, 2022 ועד בכלל”.
עוד נטען אז כי “למען מנוע ספק, יצוין ששום גוף או אדם אחר לא הסדיר מאת התובעת הרשאה להשמעה פומבית של מוזיקה מוקלטת עבור הבר-מסעדה בגין התקופה הנ”ל”.
ואולם, עוד בטרם היה דיון בתביעה בין כותלי בית המשפט, הגיעו הנתבעים לפשרה עם אקו”ם. במסגרת הסכם הפשרה, הודו הנתבעים והכירו בזכויות היוצרים של התובעת ובהפרתן, והסדירו את החוב בתשלום של 27 אלף שקלים ב-10 תשלומים. בתמורה לכיבוד ההסכם תוכל המסעדה להשמיע מוזיקה על פי רישיון אקום עד לסוף דצמבר 2023.
למי שלא יודע ישהבמדינה 3 גופים שזכאים לגבות כסף מכל עסק שמשמיע מוזיקה כל אחד מהם לוקח 5 אלף לשנה: אקום זכויות של היוצרים, הפדרציה זכויות של בעלי הזכויות (חברות תקליטים) ואשכולות זכויות של המבצעים. בקיצור מסעדה בינונית צריכה לשלם בסביבות 15 אלף בשנה. עכשיו תבינו למה סלט עוף מעפן עולה 70שח